Saturday, September 24, 2011

burung VS buku

Buku..



Masuk opis, switch PC, bukak site ni dulu.



Masa firewall opis still ramah tamah, still boleh main fishville, farmville, mafia wars.


Then, firewall dah kedekut n tak kasik lagi bukak site2 game tu.


Agak kronik jugak la withdrawal syndrome bila tak dapat main game-game tu.

Kalu buat keje, buku tetap maintain bukak. Once every 5 minutes, nak je komen2 ato senarnya, carot2 kat page kenkawan. 


Lepas tu, burung pun diintroducekan kat dunia ni.


Memula taknak sign up site tu. Kekwat kau tau! Alasan - bosan la. Nak fokus kat buku je la. Takde banyak sangat bole dibuat ngan burung tu la. 


Then, being the usual me, I'll get bored to buku. Kawan2 kat buku tu pun macam ombak. At one point, aku ada 800+ kawan dalam tu. 


Rasa bosan kat most of them sebab banyak yang senyap je. 


Tegur tak pernah. Komen tak pernah. Mesej pun haram.


So, almost 50% of them aku delete dari friendlist. 


Strangers,


Officemates,


Kenkawan sekolah lama,


Kenkawan Kolej.


Memang banyak giler aku delete.

Kekwat kan??

Then, bila dah semakin bosan, aku pun mulakan tabiat suspend account. 

Memula tu, kelakar jugak sebab ada kawan yang marah2. Cakap aku block or delete dia. So, kene explain. 


Dalam blog ni pun dah ada entry pasal tu.


Sebulan atau dua bulan sekali, akan diulang2 tabiat ni. 


Now, aku dah bosan pulak aktiviti suspend2 account ni.


Dalam salah satu aktiviti suspension tu, aku cuba aktifkan diri dengan burung.


Memula awkward jugak. Tak reti nak pakai n bodo-bodo je.


Now, dah ketagih nak main burung je.


Sebelum tido, last thing aku buat, aku tgk burung.


Bila bangun tido, first thing aku buat, aku tengok burung aku.


Aku sanggup baca beratus2 menda dalam burung tu ada sekali, sampai 500+ 


Seronok sebab macam2 yang ada. 


Now, aku dah abaikan buku tu. Sekarang ni, sekali sehari je aku bukak. 


Pastu, bila nak baca apa yang kenkawan tulis kat dalam tu, aku rasa bosan lepas 10 or so updates. 


Lepas tu aku tutup. 


Baaaaahahahahahahah..


Sekian pertarungan pusingan pertama antara buku dan burung.


Buat masa sekarang ni, SAYA SUKA BURUNG SAYA.


#eh


#oktenksbai

Thursday, September 22, 2011

Kelentikumera

Hi.

Selamat berkenalan.

Nama lembu ni, lembu stress.

Kegunaan lembu ni, untuk menghiburkan diri empunyanya dikala stress.

Lokasi lembu ni, kat opis saya.

Sebab stress banyak didapati di opis.

Sebab once saya dah melangkah kuar je dari pintu opis, segala2 pasal opis akan ditinggalkan kat opis.

Sebab tu stress banyak kat opis.

Anyway, takde nama spesifik untuk lembu ni ya.

Tapi kalu nak letak jugak nama, Kelentikumera pun sounds cute.

Ok.. Enuff with the introduction.

Sekarang ni nak letak pic lembu yang comel macam sial ni.

Nampk pic dibawah?


Lembu ni berwarna putih badannya dan matanya besar terbonjol berwarna biru.

Tanduk Kelentikumera ni pun berwarna biru.

Comel kan senyumannya. Plus, matanya pun kiut miut macam sial.

Bila stress, genggamlah Kelentikumera ini dengan sekuat hati.

Nanti hasilnya akan jadi begini -


Bertambah tahap kecomelan Kelentikumera ni kan?

Macam namratospatpulohduajuta kali ganda lebih comel dari keadaan sebelom dipicit.

Tapi still, kekadagn tu stress tak hilang jugak.

Sebab Kelentikumera still senyum!

Macam mana bole jadi camni?! Ini tak adil!!

(Ada je option lain. Lempar je si Kelentikumera ke orang penyebab stress tu. Dengan harapan tanduknya yang tajam tu akan menikam dan membocorkan mata si pelaku. HA HA HA HA HA! Baru puas hati aku! Hamek kau madafaka!)

Oke lah.

Sekian.. Tu saja kali ni untuk entry blog yg merapu-rapu yang jarang di update lately ni. Weols MALAS nak update blog weols ni tau tak uols sekaliannn!!

Oh ya.

Selamat Hari Raya. Maaf Batin (sahaja ye. Saya tak penah menkasari zahir kalian.). Pada bekas-bekas skendel sekalian, pada bekas kawan-kawan sekalian, pada seluruh pembaca dan pemfolow terbahekk blog saya yang tahpape ni.

Dengan ucapan, saya maafkan korang sumer. Hihiks.. =P

p/s: Jangan nak marah lagi dah lepas ni. Kalau marah2 lagi, ai fak u lelaju karang, baru tau.

#kbai

p/p/s: saya aktip gilababi tahap Kelentikumera ngan #twitter skang ni. ala2 nak jadi #tahitwitter.. so, pada yang ada twitter tu, jangan malu, folow saya eh... =P

Klik je kat badge twitter saya kat sblah ni..

#kbai