Friday, August 28, 2009

Opiz

tadi aku gi naik ke level 70, tower 1 sbb nak antar barang
ye la.. da keje sebagai kerani bergaji rendah. apa2 yg boss suruh, kene buat la..
neway, thats not the point yang aku nak cakap ni..

tadi bukan first time aku naik tower. sebelum ni dah beratus kali kot..
cume tadi a bit rajin sket nak amik pic sbb aku nak update blog ni
hehehe..

n sebelum ni pun mmg da byk kali amik pic. cume sebab tak penah tepikir nak post kan ke blog, so, pic2 yg aku amik tu, simpan je la.. ahahha..

so, tengok la kalu rajen.. =)

sebelum kutuk, aku nak mintak mahap dulu... aku terlupa yg blogspot ni xde com.my... cuma blogspot.com je...

pic2 ni diamik pkai iPhone aku. so, xde la sharp sangat...

n setiap caption yg aku buat, aku copy paste je...
lepas da save sumer pic, baruku perasan kesilapan... vodo tul... hahahahaha... =P

(p/s: lantak laaaa... ni blog aku per... sebook~)

pic petama...

pic KLCC park dari level 41... bayang2 yang kenampakkan kat pic ni adalah bayang2 rail-bar. mmg xleh nak buat pape pasal ni...


pic kedua...

ni adalah tiang penyokong skybridge... start dari level 29, sampai ke level 40. skybridge ada 2 level. 41 & 42. level 41 untuk orang awam (visitor). level 2 khas untuk laluan staff and VIP visit sahaja..


yang ni view dari atas.. nampak sikit je tiang penyokong tu...


yang ni adalah view bumbung Suria KLCC... corak2 tu semua adalah geometrical patterns. melambangkan apa? aku tak tau...

aku cume penah dgr, memula bumbung ni mmg plain... mgkin sbb kalu plain n kosong, orang akan rasa buhsan... so, derang cat la bumbung tu camtu..


pic next-nya

pic bodo ni mmg menguji-rashidkan kesabaran eeman aku... aku da pusing n kasik orientationnya lanskap, tetap nak tegak n jd potrait... songsang sungguh! hahaha..

neway, kat skybridge level 42 ada lobang ditengah2.. nampak mendalah ni la..


pic the next...

skyline KL arini bebas dari jerebu yang menyesakkan rongga pernafasan... (arghhh.. gila.. nak bersastera plak... tak pandai weihhh)

tuhh...

kalu dr skybridge, mmg haram xkan nampak kl tower... ko pusing kepala ko berapa juta darjah skali pun.. ttp xkan nampak..

pic ni amik dari tower 1...


da nexts of pixz...

dome kat bawah-almost-tengah-tengah-tapi-ke-kiri-sket tu, bumbung kat tgh2 klcc tu lor...maxis tower kat sblah..

oh ye... kalu nak bezakan antara tower 1 & 2, tower 2 ada kat sblah maxis tower. senang kan? =)

oh ye lagi... ada khabar angin yg cakap sultan brunei la.. negara asing la da beli tower 2 sbb k'jaan n petronas dah jual... tu kabar angin yg xbetoi.. tower 1 & 2 still petronas n k'jaan m'sia punya lagi..

tower 1 almost 100% dihuni petronas n anak2 sarikat..
tower 2 plak, majority disewakan ke international company yg lain. mcm2 la.




neway,

pix selanjotnya... nampak kat sebelah kanan yg bebetul sebelah suria tu? ada kren n tapak pembinaan?

ni tgh nak buat tower C... rasanya derang panggil tower C kot.. aku pun kurang2 pasti la...

tinggi nnt lebih kurang sama ngan maxis tower... dlm 40 tingkat camtu... bila siap? teke laaaa...


gamba the next...

skybridge yg kosong...
macam panjang sangat kan nampak menda ni? tp sebenanya xsampai 50meter pun..

yang kat atas bumbung berupa besi bulat2 n macam straw besi tu, air cond & fresh air outlet... mmg berangin je kat dlm skybridge ni.. level 41 pun ada menda yg sama..


-sekiyan-

Wednesday, August 26, 2009

Antara Indra & Ardnie

hohoho...
aritu aku ada amik questionnaire ni dari myspace page kawan aku...
aku tak ubah sikitpun soalan2 yang diberi.. so, jangan nk pikir bebukan okay~

kalu rajin, baca la..

-start-

**Name: [ Indra Gunawan ]
**Hobbies: [ Internet-ing and many more ]
**Gender: [ Male ]
**Hair colour: [ Black ]
**Horoscope: [ Sagittarius ]
**Hair: [ Straight ]
**Eye colour: [ Dark Brown ]
**Right or left handed: [ Right ]
**Marital status: [ Single Mingle Dingle ]
**Siblings: [ 7 / I'm no 6 ]
**Last 4 digits of ur no I/C: [ 5045 ]
**When's ur bedtime: [ Weekdays - around 12am / Weekend - no specific time ]
**Do u hav a car: [ Nope... sob sob T_T ]
**Last guy U meet: [ Adela.. mane boleh tahu.. ]
**Last guy u called : [ Anas - my staff ]
**Last guy U chat with: [ Haik ]
**Guy In Your Dreams: [ Adelah.. Rahsia.. ]
**Surname: [ Indra ]
**D.O.B: [ 27th November 1982 ]
**Age: [ 26 Years Old (as of diz month, August 2009) ]
**Location: [ Gombak, Kuala Lumpur ]

..Have u..
**Tried smoking: [ Yes, dun like it / Dont smoke ]
**Drink alc0h0l: [ Nope / Nevah ]
**Been hurt emotionally: [ Yeszaa.. few times ]
**Kept a secret from anyone: [ Yeszaa.. may of them.. the secret it is ]
**Been on stage: [ Yeah but nothing special ]

..Favourites..
**Color : [ Black, Green, Blue ]
**Food: [ Spicy ]
**Drinks: [ Smoothies... Yummy~ ]
**Number: [ 7 ]
**Looney toons: [ Pussy Cat ]
**Sports: [ Gym can be considered as sport? Hehehe ]
**Song : [ Current - Lenka - The Show / All time - Celine Dion - I Surrender ]
**Movie: [ Harry Pothead~ Hahaha ]
**Subject: [ Biology the Practical - How to make babies and more babies ]

..Do u believe in..
**Love?: [ Yeszaa..]
**Faith: [ Definitely ]
**Urself: [ Alwez.. alwez.. =D ]
**Ghosts: [ A bit.. Scared - A lot.. hahaha ]
**Angels: [ Why not? ]

..Love life..
**Do u hav a gf/bf: [ Currently, NO... sob.. sob.. T_T ]
**Haf a secret admirer: [ Definitly NO... who wants to admire me? Stoopid question. Next! ]
**Do u wanna get married?: [ Yeszaa... ]
**Do u plan on having kids?: [ A Lot of em.. I love kidz ]
**How old u wanna be when u get married: [ 35++ ]
**How old u wanna be when u haf ur first child: [ 35++ ]
**How many kids do u want: [ Just 8 ]
**Would u hav kids before marriage: [ Ahahahah.. can arh? Again, stoopid question. Next! ]
**Do u haf a crush: [ Yeszaa.. ]
**What do u wan most in a relationship: [ Sincerity & to accept me as I am... ]
**Believe In LOve At First Sight? : [ Yep! ]

..Pick Either one or Both..
**Pink or black: [ Black ]
**Kiss or hug: [ Hug Me! ]
**Summer or winter: [ Summer la... (as if Malaysia got 4 seasons) ]
**Sunny or rainy: [ Sunny ]
**Chocolate or vanilla: [ Chocolate ]
**Hanging out or chilling: [ Hanging Out ]
**Music or tv: [ Muzik Muzik Muuuuzik~ ]
**Nite or day: [ Nite ]
**Guys or girls: [ ... (you pick. Hahahaha...) ]
**Sleepin or eatin: [ Sleep ]
**Love or lust: [ Love ]
**Silver or gold: [ Silvah~ ]
**Sunset or sunrise: [ Sunset ]
**On phone or in person: [ In Person ]
**Diamonds or pearls: [ Heck? Titanium can ka? ]

..General Info..
**Flirting with guys - [ ... Next! / or, can i say... i want to? ]
**Knowing something / someone new - [ I think so... ]
**Surfing Internet 24 7 - [ crazy, of course not!]
**Myspace Maniac [ yeah.. perhaps.. hahaha... ]
**Downloading Stupid Things [ a loads... feast to my eyes n ears.. hahahah... ]
**Sleeping / eating / Gym - session [ All ]
**Hanging out - [ Definitly ]

Who I'd like to meet:
(Well there are a lot of way to define the phrase "Who I Want To Meet". Am I right?)
..People Who I Want To Have A Chat For Opinion regarding Life and Humanity..
**Tun Dr Mahathir Mohammed
**Late Yasmin Ahmad. Lurve her work
**My dad - honestly, if i can do/achieve half of what my dad has done to my family, i can consider myself a VERY successful & real man...

..People Who I Want To A Chat and Take Pictures for Show Off Reason LOL!!..
**Tun Mahathir
**Angelina Jolie (f*****g gorgeous!)
**Jessica Alba (f*****g gorgeous!)
**Adrianna Lima (Hug me babe, kiss me! Hahahaha..)

-sekiyan-

Window cleaning @ Petronas Twin Towers

pic2 ni sumer diamik dari cubicle aku.. tempat aku duduk kat opis.. ni mmg view yang aku nampak dari tempat duduk aku..

tgk pic bwh ni bebetul - dalam bulatan merah tu... nampak tak?


kalu tak nampak, ni zoom nya...


yang ni, dekat sket...



ada dua orang kat dalam gondola tu.. dan kalu perasan, derang pakai glove kuning n derang bersihkan habuk2 yang melekat kat permukaan bangunan ni dengan tangan..

keje2 pembersihan twin towers ni dilakukan secara manual..
takde robot yang buat keje2 ni sumer...

derang akan start dari atas, dari tinkat 88, pelan2, derang akan turun ke bawah...
berapa lama nak amik masa bersihkan tower ni? aku penah dengar, 3-6 bulan untuk kedua2 tower..
lepas tu, derang akan start sekali lagi...
so, proses pembersihan tower ni mmg takkan berhenti..
sbb tu twin tower ni nampak sentiasa cantik..

aku kagum ngan abg2 ni..
kalu aku, tak sanggup kot.. aku gayat... kang aku mati sejuk je kat dalam gondola tu, xleh nak watpe sebab takut tinggi..
hahahaha.. (terkantoikan diri yang penakut tinggi... =P)

tapi papepun, mmg komfem derang ni dibayar beribu... gaji derang mmg komfem lagi tinggi dari gaji aku sebagai kerani ni...
=)

takpela.. janji keje halal...

-sekiyan-

/update/

akhernya, abg2 ni da sampai ke part tingkap aku... tgk pic2 ni..

ni bahagian bawah gondola tu...



tgk tu, derang lap menda2 ni pakai kain biasa je.. manual ye..



lagi...


ok dah... tu jek..

-sekiyan-

Puasa

Hurmmm...

arini dah masuk ari ke lima kite berpuasa...
(motif kan, bukan nak start blog ni awal2.. dah masuk ari kelima, baru nak cakap pasal puasa.. poyo sungguhnya aku neh.. ahahhaha)

anyway,
ada sebab mengapakah aku tak dapat nak postkan blog ni awal2..

sila rujuk ke post ini.

geram tau... aku nak update blog, forbidden,
aku nak komen2 org kat myspace, forbidden,
nak komen pixture, forbidden,
nak balas mesej, forbidden,
nak update status, forbidden,
nak tgk blog org kat myspace, forbidden,

n pagi ni, nasib baek je server baek ati n tak memforbidden kan access ke blogger.com ni.
klu tak, mmg sampai ke malam la tak dapat nak post new blog or access blog ni...

hadoihhh...

eh eh...
aku ni nak cakap psal puasa.
yg dok merungut pasal server napa eh?
hahahaha..
=P

anyway,
pasal puasa ni..
taun lepas punya puasa:

sebelom puasa taun lps, berat aku - 62kg
lps sebulan puasa, jatuh ke - 57kg

sebelum puasa taun ni, berat aku - 60kg
selepas puasa taun ni, berat aku - TBC

so, kesimpulannya,
aku still tak dapat nka tebus balik berat sebelum puasa taun lepas...
la ni sure akan kurang berat lagi..

hadoihhh...
cemane nk naik sampai 65kg?

anyway,
selamat berpuasa n jangan kantoikan puasa ada ya...

-sekiyan-

Pelangi

disatu petang sepoi-sepoi bahasa kira2 dua purnama yang sudah,
ujan renyai2...
memula, macam biasa je n taknak pedulik itu ujan..
oh ye, lupa plak nak kasitau, time tu, aku ada kat umah kenkawan kat maluri..
kat pudu ulu..

tapi bila ujan nak reda and aku kuar umah,
aku terpandang satu kejadian Allah yang sangat cantik..
ni bukan first time aku nampak menda ni..
sebelum ni da berkali-kali nampak
cuma nun dikejauhan sana...

tapi kali ni, apa yang aku nampak,
sangat hampir.. hampir2 dapat disentuh oleh jasad kasarku ini..
tapi itu mustahil sebab menda itu takkan dapat kusentuh
hanya mampu melihat melalui rongga mata yang ber-spek power 300+ ini...
kerana...
jika aku tetap mencuba untuk menyentuhnya,

makan akan matilah aku
jatuh dari tingkat 16 nnt...
trajis~ trajis~

(kui kui kui... gila geli plak rasanya aku nak berbahasa sastera ni.. aku ni mmg sangat bengap dlm hal2 penulisan.. so, main taram je.. waaakakakak..)

ok laa...
xmo nak bebel2 lagi dah..
ni ha pix menda pelangi tu..
pix ni amik pkai DSLR iPhone aku, so, jangan nak carut kalu tak berapa jelas.
fahemm?
hahahahaha...

Monday, August 24, 2009

Makan Time! (before puasa)



Sehari seblom puasa, aku melantak habis2an.. ahaha...
petang tu, makan nasik ayam kat chicken rice shop kl sentral

pastu malam,
lepas balik dari gym (ahahaha.. secara otomatik, aku dah kantoikan diri sendiri tak gi semayang terawih malam petama puasa taun ni.. =P)
pegi ke kedai nasik ayam Chee Meng kat bukit bintang tu..
sangat famous kedai tu tau.
nasik ayamnya sangat sedap...

aku ni bukanla peminat nasik ayam sangat. tapi nasik ayam chee meng ni mmg btoi sedap~
-ayamnya
-supnya
-sambalnya
-sauce kat ayam tu
smpai timun2 yg dtg skali ngan ayam tu pun sedap gak..
:-D

bawah ni adalah pic selepas dua suap... aku baru teringat nak amik pic lepas dua suap.. hahaha.. satu roasted ciken, satu lagi braised ke hapa.. lupak tajuk.. =P



sebab tu tiap kali makan kat sana, mmg pinggan akan licin~
sumer akan ku abiskan, kecuali tulang2 ayam tu..
ahhahaha.. =P

pic dibawah adalah bukti aku mengabiskan sumer2 yg ada kecuali tulang ayam.. eheheh...



so, kalu ada kesempatan, try la nasik ayam cheemeng kat BB tu eh.. =)

nehh... lokasi nasik ayam cheemeng yang sedap~

Wednesday, August 19, 2009

Sick

dua hari lepas ada wat spring clean kat opis ni. the whole department is involved..

sumerang kemas kemas sini, kemas kemas sana...

aku pun sama la.. kemas sikit2 je..

tapi, sebab sumerang pun wat menda yang sama -berkemas-

so, banyak la habuk yg berterbangan! n aku ni plak mmg ada resdung. so, mengamuk la dia...

kat umah, malam tu, da start rasa sakit tekak..
esokny bangun pagi, lagi teruk sakit tekak tu. kat opis aku mmg ada simpan satu kotak strepsil.

then, aku makan clarinase sbb nak clearkan idung yg meleleh ni.. (selsema la..)
then, tak larat jugak... lepas lunch, aku gi klinik. kat Twin Tower Medical Centre (TTMC) kat KLCC ni. Doc kasik ubat -


tu, dia kasik ubat sakit tekak, ngan paracetamol 500mg 2 papan n ubat flu sepapan (yg besar giler tu..)

puding mangga tu nak hiaskan gamba je.. dua minit lps pic diamik, dah wassalam pun puding tu kat dlm perot aku. hahahaha.. =P

kalu kat klinik bese, mugkin dlm 20 or 30 RM maximum.. tapi kat TTMC, harga menda2 tu termasuk consultation doc, almost RM100.00

mahal? hahahahha~

tau takpe.. nasib bek company tanggung. kalu tak, haishhh... koyak poket nak bayo bil. Tenzion~

tp okay la kot sbb skang ni aku da rasa lega sket... cuma high sket je la...ye la.. on drugs. mana tak high.. wakakaka.. =P

-sekiyan-

Tuesday, August 18, 2009

-iPod- (update)

semalam aku da amik balik iPod nano yang aku antar gi repair last week..

heppi gileeeeeeeeeeeer!

sebab dapat replacement iPod yang baru.. so, kiranya aku pkai menda yg brand new la neh..
hahahahah..

gumbiraaa~

gumbiraaa~

=P

-sekian-

Thursday, August 13, 2009

-iPod-

arini, gi cek status ipod aku kat machines klcc... ingatkan da redi, tapi mekanik tu kata, ada masalah ngan shipment n menda tu sangkut kat kastam...

God knows which kastam yg dia cakap tu..
replacement ipod tu patutnya sampai arini, tapi sangkut. n sebab sangkut tu, mugkin hari isnin baru dapat...

so, aku rasa macam nak korek2 idung kat depan mamat tu je tadi..
tensen siott~

penat la nak bawak iphone yg berat ni g gym..
klu nak workout, musti nak dengar lagu...

adoii...

saba indra... sabbarr~

-indra-

Friday, August 07, 2009

To Shop Or Not To Shop

Baru je kejap tadi antar my iPod Nano pegi repair kat Machines KLCC.

Dia cakap, paling awal, dapat semula on khamis minggu depan. Paling lewat, isnin satu lagi....
Problem pasal ipod aku ni, button utk lock ipod tu da macam longgar n selalu sangat tak lock walaupun dah tolak button tu ke lock position.

Aku tanya kat mekanik tu, selalu ke problem camni jadi. Dia ckp, jarang..

Then, aku tanya - nanti, derang ganti button tu ke?
Mekanik tu cakap - tak kot.. diorang ganti ipod yg baru je.. so, sumer lagu n photo n video yg ada akan ilang la..

Aku macam nak melompat gumbira bila dgr dia ckp camtu.. hahahahah.. =P

Kesimpulannya, aku akan dapat ipod yg baru.. yeaaaaaaaaaaaay!

Pastu, dia tanya, mana earphone?

Aku cakap kat dia, earphone ipod tu, aku da tukar sbb rubber penyalut kat earphone tu da tanggal. So, mmg langsung tak melekat kat telinga lagi da menatang tu

Ohh? Kalu camtu, bawak la sini, kitorang ganti dgn yang baru gak

Time tu, aku (dlm kepala otak je)
What the f***??

Ehh? Boleh tuka earphone yg baru ke? Serious ni?

Ye la.. kan ipod ni still dalam warranty lagi..

Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... saya tak tau pasal tu.. saya dah buang da earphone tu sbb sangat geram. Asik2 tetanggal n tecabut dari telinga jek.. ruginyaaaaaa...

Pastu, dia senyum2 je - klu takde, xde la.. nak buat cemane..

Adoii.. ruginyaaa.. tapi nak buat cemane, da bukan rezeki guwe..

Hahahaha... lenkali, jangan nak buang2 je.. dah le earphone menetang tu mahal kemain.. aritu gi servey, sebijik menda tu cost 120+ or 130+(tak ingat actual cost).

Mahal siottt..

Aku pkai earphone yg separuh harga je.. aritu beli sennheiser. 60hengget rasanya.. tak ingat gak brp harga.. hahahaha.. (maafkan org tua ni ye..)

Anyway, lepas tu, aku jalan2 kat isetan, dengan TIADA APA-APA niat nak beli apa-apa lagsung ye..

Pastu, terberenti kejap kat depan kiosk fossil..

Oh ye, sebelum dok nak mengeji aku, sila ketahui bahawa 2 jam tangan aku (fossil gak. tak mampu nak beli tag heuer or omega or bvlgari or yg mahal bapak tu) dah hilang kat gym

Aku ada 3 pasang jam sblum ni.. 2 aku selalu pakai. 1 lagi tak selalu sangat. Sbb jam tu takde tarikh. Semata2 jam je. Aku nk pkai jam yg at least ada function date.
Soooo.

Tadi dengan tak sengaja aku dah terbeli jam neh..
Adoyaiii.. indra ni mmg suka membazer…

-sekian-

Wednesday, August 05, 2009

tenseonnn~

benda yang sama belaku lagi...

kali ni lagi teruk... aku takleh nak balas comment, balas mesej ato update status...

ni sumer sebab myspace da upgrade pakai HTML code...

buat blog ni pun kat gym sbb susah giler nak access website ni...

hadoihhh...

so, kepada kekawan tu, kalu aku tak balas komen or mesej korang, jangan mara eh... bukan taknak, tapi takbole...

-sekian-

Tuesday, August 04, 2009

N'sync - This I Promise You

N'sync - this i promise you

'And i will take
you in my arms
and hold right
where you belong

till the day my life i through
this i promise you'

dah beratus kali rasanya aku dengar lagu ni sblum ni..
tapi semalam, masa aku bejalan balik dr gym ke klcc
(gym kat lot10, nak balik umah kne naik putra lrt, so, kne menapak balik ke klcc lps abis gym)

meremang bulu roma bila lagu tu sampai ke part tu...

hmmm...

will there be anyone whom i can do the exact same thing yang lagu tu cakap?

i can never know...

-sekian-

----------------
Now playing: NYSNC - This I Promis You

Perempuan & Myspace aku

Sebelum ni, aku tak pernah approve female in my Myspace page aku...

Sebabnya adalah kerana aku segan... *wink* *wink*
=P

Tapi arini aku dah decide nak approve sapa2 saje yang sudi add aku kat Myspace page aku tu...

Mana tau, kot2 nak iklankan apa2 ke, buat bisnes ke, cari awek baru ke... *wink* *wink* lagi..

Gambate!!!

ahahahhahaha.. =P

So, selamat datang dan terima kasih sbb sudi add... =)

-sekian-

Monday, August 03, 2009

Lemah...

(amaran, posting blog ni agak samar2 dan sebarang andaian yang anda buat, itu adalah hak anda sendiri. aku taknak bertanggungjawap)

arini, sambil wat keje+belek2 page myspace aku, macam2 benda yang aku pikirkan...

dah berpuluh/beratus kali aku cakap kat diri sendiri, jangan jadi bodoh n jangan jadi mangsa keadaan... tapi aku di memang spisis yang maha degil. bila sendiri suka nak ignore apa yang diri sendiri warning, there're bound to be the consequence or consequences that i have to face...

kalu akibat tu baik takpe, ni kalu buruk, sendiri yang tepaksa tanggung..

dan sekarang ni, aku rasa xde semangat ler... buat salah, tak buat pun salah... adoiii~

sekarang ni aku da tersepit antara keinginan diri sendiri, janji kepada orang tertentu dan perasaan 'patutkah-aku-teruskan-atau-aku-stop'...

honestly, aku dah penat nak pikir pasal semua ni..

kalu aku tak buat, aku rasa kecewa, kalau aku buat, aku kecewakan orang lain...

aku suka pada orang tu. dari mula lagi aku dah suka pada orang tu... dan org tu pun pernah cakap yang - "mula2, dia nak berkenalan dengan u je"

tapi - "but then, datang orang lain. lepas org tu datang, i perasan u macam jauhkan diri u. so, i decided nak kasi orang yang baru datang tu peluang..."

bila aku baca mesej tu, aku betul betul tersentak...

adoi... what have i done? why all this should happen?

out of feeling dazed and confused, aku balas balik mesej tu, something yang arini aku menyesal cakap macam tu kat dia...

dalam masa yang sama, aku dah terikat dan terbelit dengan janji yang aku dah cakap pada orang lain...

bodoh dan bebalnya aku ni... sungguh!

kalau aku berterus terang, all this would never happen...

is it too late now?

----------------

Now playing: Siti Nurhaliza - Bisakah

FORBIDDEN!

Sekarang, dah tak bole nak postkan comment kat page kekawan myspace lagi…

Tiap kali aku nak taip komen, akan kluar mesej ni…


Error

403 Forbidden

Error Description

Organizational policies prohibit access to this page.


If the error code is not = 403:

Please retry or retype the address of the web site as the system was unable to locate the web site or the web
site may be temporarily unavailable

Otherwise:
You may have potentially attempted to access a NONBUSINESS web site or you are NOT authorised to access
the Internet. Kindly, note that web sites that belong to the following categories are blocked:

Adults Only, Alcohol, Auction, Chat, Hate/Discriminate, Gambling, Games, Illegal, Jokes, Loophole, Nudity,
Pornography, Profanity, School Cheating Information, Sex, Murder/Suicide, Violence, Weapons, Drugs

Users are reminded that the PETRONAS Internet facilities are made available to approved users for legitimate
business purposes only. Action will be taken against any unauthorised use or abuse of the system, including
disciplinary action.

If you feel that the Web Site you have attempted to access should not be blocked, please log your incident
with iPerintis Helpdesk or MyGeniie for further action.

PETH351IBM1

So, sebab menatang warning ni dah kluar, cemane aku nak post komen2 lagi?

Perhatikan, nombor error tu adalah 403: FORBIDDEN… so, cemano neh?

Kalu aku tak balas komen2 korang, paham2 je la eh… jangan emo tak tentu pasal… sekeh kang.. hahahah.. =P

Tapi, kadang2, bole jugak nak kasik komen… kadang2 tu maksudnya, jarang la sbb mungkin dalam 20 kali percubaan, cuma sekali ato kosong kali berjaya. So, camtu la…

-sekian-


----------------
Now playing: Anuar Zain - Jangan Bersedih Lagi

Suka ke, taknak suka?

Salam....

hmm... aku suke kat sorang tu... tapi tak tau orang tu suke kat aku atau tak..

hadoih... pening kepala la pikir pasal relationship ni..

shud i just stay single? or shud i just give it a go? try it again?

-sekian-

Lawatan ke Pusat Sains Negara


post lagi~

salam~

=)

kali ni nak post a few pix.. cube korang teke pic apa ni? sapa betol, aku belanja makan... keyefsii... (tipu, aku ni kedekot... ahhahha)

hehehe...


pic 1, apekah menda ini? landak? durian? selipar jepun? teke teke! cepat!


pic 2, ni pulak aper? yg kaler warna warni ni? cantik kan? =)



pic 3, yang ni, kalu tak dapat teke, baek gi betapa kat dalam laut 2 tahun.. hahaha.. =P


pic 4, so, skang ni da dapat teke pic no 2? =)



-sekian-



Makan Time!


hurmm...

salam sumer...

gila da lama tak post paper kat blog ni.. aku ni memang pemalas tahap king lah! hahahah...

neway, ni gamba2 aktibiti yg aku buat on july...


giler besau kan air kat kedai ni? ni masa makan kat kedai nama - william.. dekat dengan LRT kelana jaya..

gelas kecik kat tengah2 tu, jus mangga. kcik camtu, RM3, yang besau kat tepi, tembikai laici, segelas besar tu, RM6... giler kenyang masa makan kat kedai ni.. hahahaha.. =P

ni makanan plak..


aku lupa la apa tajuk makanan ni... rasanya nasik goreng petai kot.. biasa je.. tapi portionnya, mmg gedabak giler.. kenyang~

rosak diet aku minggu tu. hahahaha...

ni plak makanan yg kawan aku pesan... pun lupa gak apa tajuk makanan ni.. (tua sungguh, asik2 lupa je..)

neway, mmg bebaloi makan kat situ.. harga pun bole tahan (bole tahan maksodnya, kalu makan selalu kat situ, bankrap siot~)...

kira harganya sama taraf kalu makan kat chillis or san francisco steak house.. tak mampu nak makan selalu la... sekali sebulan tu bole la kot.. hehehe...

-sekian-