Saturday, September 24, 2011

burung VS buku

Buku..



Masuk opis, switch PC, bukak site ni dulu.



Masa firewall opis still ramah tamah, still boleh main fishville, farmville, mafia wars.


Then, firewall dah kedekut n tak kasik lagi bukak site2 game tu.


Agak kronik jugak la withdrawal syndrome bila tak dapat main game-game tu.

Kalu buat keje, buku tetap maintain bukak. Once every 5 minutes, nak je komen2 ato senarnya, carot2 kat page kenkawan. 


Lepas tu, burung pun diintroducekan kat dunia ni.


Memula taknak sign up site tu. Kekwat kau tau! Alasan - bosan la. Nak fokus kat buku je la. Takde banyak sangat bole dibuat ngan burung tu la. 


Then, being the usual me, I'll get bored to buku. Kawan2 kat buku tu pun macam ombak. At one point, aku ada 800+ kawan dalam tu. 


Rasa bosan kat most of them sebab banyak yang senyap je. 


Tegur tak pernah. Komen tak pernah. Mesej pun haram.


So, almost 50% of them aku delete dari friendlist. 


Strangers,


Officemates,


Kenkawan sekolah lama,


Kenkawan Kolej.


Memang banyak giler aku delete.

Kekwat kan??

Then, bila dah semakin bosan, aku pun mulakan tabiat suspend account. 

Memula tu, kelakar jugak sebab ada kawan yang marah2. Cakap aku block or delete dia. So, kene explain. 


Dalam blog ni pun dah ada entry pasal tu.


Sebulan atau dua bulan sekali, akan diulang2 tabiat ni. 


Now, aku dah bosan pulak aktiviti suspend2 account ni.


Dalam salah satu aktiviti suspension tu, aku cuba aktifkan diri dengan burung.


Memula awkward jugak. Tak reti nak pakai n bodo-bodo je.


Now, dah ketagih nak main burung je.


Sebelum tido, last thing aku buat, aku tgk burung.


Bila bangun tido, first thing aku buat, aku tengok burung aku.


Aku sanggup baca beratus2 menda dalam burung tu ada sekali, sampai 500+ 


Seronok sebab macam2 yang ada. 


Now, aku dah abaikan buku tu. Sekarang ni, sekali sehari je aku bukak. 


Pastu, bila nak baca apa yang kenkawan tulis kat dalam tu, aku rasa bosan lepas 10 or so updates. 


Lepas tu aku tutup. 


Baaaaahahahahahahah..


Sekian pertarungan pusingan pertama antara buku dan burung.


Buat masa sekarang ni, SAYA SUKA BURUNG SAYA.


#eh


#oktenksbai

3 comments:

  1. try G+ la pulak, pling latest...bleh hangout kat G+

    ReplyDelete
  2. Now, dah ketagih nak main burung je.


    Sebelum tido, last thing aku buat, aku tgk burung.


    Bila bangun tido, first thing aku buat, aku tengok burung aku.



    ahahaha...aku tabley tahan gelak...tabley nk stop pk laen....ngahahaha....siot jer post ko ni....ngahahahaha....

    ReplyDelete
  3. Yg ko dok pikir nak melucah pulek kenape? Hahahahaha.. Dah tau kan pe menda burung tu.

    Alaahh.. Bese lahh.. Main2 burung ni sumer perkara normal. Sumer pun buat. Ahhaha..

    #eh

    #kbai

    ReplyDelete