Monday, August 15, 2011

i'm.just.a.little.bit.caught.in.the.middle

I'm.just.a.little.bit.caught.in.the.middle
Life.is.a.maze.and.love.is.a.riddle
I don't know where to go I can't do it alone I've tried
And I don't know why

Salam semua... Dah lama giler tak update blog secara bertulis ni (entry sebelum ni pasal Arwah Ishak, saya cut-paste dari notes yang saya taip kat Facebook saya.)

Okeh. Start menulis entry ni - 

Kenal kan dengan lirik lagu kat atas tu? "The Show" by Lenka. Memula lagu tu keluar, saya tak minat. Saya rasa lagu tu slow giler dan tak best. Saya ingat lagi, time tu Myspace saya still wujud lagi.

Perkenalan saya dengan seseorang dalam Myspace tu menyebabkan saya merubah pendapat saya kat lagu tu. Orang tersebut letak status dia kat page dia tu, the first two line in the first paragraph of the song - 

I'm.just.a.little.bit.caught.in.the.middle
Life.is.a.maze.and.love.is.a.riddle

Sebijik macam tu lirik tu ditaip. Ada noktah antara words. Orang tu adalah orang yang berjaya mencuri hati saya sejak dari mula-mula perkenalan kat cyber world tu, sampai lah sekarang ni.

Orang yang sama jugak lah yang menghadiakah saya dengan satu (or, seekor?) Mini Teddy Bear yang sangat-sangat comel pada pertemuan kami yang kedua, dan mungkin yang terakhir. 


Sekarang, teddy ni ada kat dalam opis. Depan keyboard saya. Dibawah skrin PC saya ni. Pic diatas tu pulak, screenshot dari iPhone saya. Eventho tarikh kat screeshot tu 6 April, tapi saya dah buat pic teddy tu sebagai wallpaper saya way before that date. Dan sampai ke hari ni lah pic ni saya buat wallpaper saya.

This entry is for you. I know that eventually, sooner or later, you will read this entry. 

Since the day you give me that teddy bear, the last time we met, not even a single day pass by without me thinking of you. I've been writing a lot of entry here in my blog about you. Because I like you. Because I love you. 

Everytime I look at my phone, I will remember you. The way you smile that just melts my heart, the way you express yourself, the way you of being you, the way I am when I'm with you. I do feel extremely happy whenever I receive text sms from you. No one else have ever made me that way. To me, you're my world.

(nak tulis entry ni pun macam dah tungganglanggang ayat sebab i'm afraid to offend you in any way thinkable and unthinkable)

I do miss you every single day. Saya selalu terfikir, sihat ke awak? Apa khabar awak sekarang?

That sms I received from you, wishing me "Selamat berpuasa", is something that really made my day.

No matter where you are right now, what you're doing, whom you are with, I sincerely hope and pray for your well being and happiness (and your mom too).

Because when you're happy, my whole world will be happy. That's more than enough for me.


Salam...