Tuesday, October 19, 2010

R.I.P Myspace

Salam semua...

At last, last week, berjaya jugak mission nak mendelete akaun Myspace aku. Da lama giler niat nak delete. Tapi rasa sayang sangat sebab - 

 1. Banyak giler pic dalam akaun tu. Beratos-ratos ko tau! Kalu ditotalkan, maybe sampai seribu lebeh kot. (Tapi banyak album hide sebab ada pic yg seasonal)

 2. Kalu da banyak picture, banyak la komen2 yg diterima. Especially komen2 untuk pic yg seksi, terdedah sana sini tu. Nakal mereka tu semua... (ahahahah... sendiri yg gatal, tak hengat!) Trust me, giler banyak pic yg separuh ato lebih dari 50% bugil dalam myspace tu. (maksodnya, pic pakai swim trunk yg ketat, pkai spenderr je, etc.)

 3. Banyak gak komen2 yg diterima. Lupa nak wat screenshot untuk komen2 tu. Lebih dari 5,000 komen2 kot. Sebelom zaman Pesbuk, Myspace la pojaan hati. Berkat berjam2 kat mspace tu setiap hati, beribu-riban la komen yg diberi dan diterima.. Yang paling best, ada yg berani nak postkan no tepon memasing dalam komen kat page aku. Aku pulak, tengok mood. Besenya, aku tak publish komen2 tu. Tapi kalu rajin, publish je. Hahahah...

 4. Tiap kalu update status ada je yg komen2. Ada responds. Tu yg buat jadi best tu. Nakal mereka-mereka itu... hakhakhak~ (sekali lagi, tak malu tuduh orang lain nakal. Sendiri tak hengat!)

Tu la dia sejarah aku ngan Myspace. Aku buat akaun tu dari bulan April/May 2007. Last week, delete sudehh~

Bawah ni pic2 kenangan sebelom didelete.. =)

Pic 1 - Tak pasti la bila derang letak feature ni. Tapi profile view aku ada 41k view. (naseb bek profile pic ni nampak muka je. Selamat. Leh tunjuk kat blog ni.. hahaha..)

Pic 2 - Friend list tak seberapa la. Baru 3 riban lebih. Orang lain ada sampai 15 riban kau tau! Gila sosialist! Hahahaha.. Cuma nak cakap kat sini, Pic no 3 yg bernama Orlando tu kawan aku. Dah meninggal dunia. Baek orangnya. Soft spoken dan sangat2 baik. Sebab sangat baik, org selalu amik kesempatan atas dia. Kesian aku dgr citer dia. Selalu gak share stories. Penat gak suh dia lawan balik. Tapi dia takmo sebab dia bukan jenis org camtu. Dia meninggal sebab lung infection. Meninggal dunia pada 3 May 2009. Umo baru 24 taun time tu. Alfatihah untuk Arwah Ejoi. Gosh... I miss him... Hope to see him again soon.


Pic 3 - Rekuest kensel akaun kat Myspace.

Pic 4 - Tetap nak buat verification! Orang nak kenselkan, sukati orang la!


Pic 5 - Dapat email. Kunun cakap - kitorang rasa sebak ko tinggalkan kitorang. Janganla wat camtu sayank...
Ptuih! Hahahhaha.. Bole blah~ Hati suda nekad! =]


Pic 6 -  Masuk sistem penkenselan akaun. Yes!


Pic 7 - Akhernya~! Tidak jumpa lagi akaun Indra Ardnie || nxx7.blogspot.com tu... hehehehe.. Syabas beta! Syabassss!

No comments:

Post a Comment