Monday, March 29, 2010

Indra the Hypocrite

Once again, I've been branded as hypocrite. This time, it’s none other by the person who’s supposed to be the special person in my life.

The labeling is because of my postings that I've put in my blog before.

Tau la kan, aku ni suka mengutuk orang. Pasal gym. Pasal orang yang aku pernah kenal sebelum ni. Pasal transport services. Pasal itu, pasal ini & macam2 lagi lah. Sana sini tak puas ati je. Bak kata kawan aku - "asik nak mereflek merata-rata je ko punya tak puas ati tu."

And the thing yang nembuatkan aku digelar hypocrite sebab aku pernah buat statement ni - I don't judge and analyse other people. I don't like judging and analysing other people and I will try with the best of my ability NOT to judge and analyse other people. I HATE it when other people judge and analyse me. Don't assume that you know everything about me when you barely knows me. What makes you think you can judge me? Are you GOD? NO, you're not! So STOP doing the thing that only GOD Himself can do to me! - kat status Facebook aku.

Hipokrit! Cakap tak serupa bikin! Buat statement camtu, tapi hakikatnya asik nak mengutuk and judge orang. Kejadah hape tu?

But from my point of view, here's what I've got to say.

All those things that I've mentioned in my blog, my Facebook postings or even the things that I've said verbally, I've experience it personally - MYSELF. I did not make assumption, nor did I make judgment base on what other people say or things that I've heard.

Especially the things that I've wrote in my blog here. All of it is from my own experience. With that certain people or certain occasion and situation. Again, I did not make assumption, nor did I make judgment base on what other people say or things that I've heard. If that's what you call being judgmental, than I've got nothing more to say.

Humans do make mistakes. I'm a human. I do make mistakes. Only God never makes mistakes. That’s why I said, I WILL TRY WITH THE BEST OF MY ABILITY not to judge or analyze other people. And I don't have limitless ability, mind this please.

But nonetheless, you still think that I'm hypocrite.

It's all right because there's absolutely nothing wrong with the way you think. We all have different view and will perceive differently on different things and situation that happens around us. So, what makes this different from any other? Nothing, right? That's why I said there's absolutely nothing wrong with the way you think.

Honestly, I'm not being cynical or being sarcastic when I said those things up there. You might say - Oh, he's just saying those things because he's pissed off or something because other people do not agree with what he said.

But no. I am not.


We do need different opinion and thinking in this world. If all of us thinks or have same opinion on the same thing on each and every thing in this life, I do believe that our life is nothing but plain, monotonous, mundane and boring.

To have same agreement and to disagree on certain things is a part of our life. That's, for me, is what makes our life more meaningful and colorful.

Berbalik pada pertuduhan yang aku ni hipokrit. Its okay lah. If that's what you think who I am, then that is what I am to you. I've said what I want and what I've got to said here. The rest, it’s out of my reach and control.

But on the side note, perhaps I am hypocrite because usually a person will not be able to see the negative part of his behavior or attitude. Only people around him are able to see all those things. And I am, a person. I do fall in this category.


Time for me to do self reflection perhaps?

Wednesday, March 24, 2010

EL-Ar-Tee ohhh eL-Ar-Tee

"I tak berapa suka la ngan sistem LRT yang baru ni"
"Kenape plak?"
"Sebab terlalu lapang & terlalu lancar. Takde peluang nak behimpit-himpit"
"Camtu plak...? Kan lagi selesa kalu camtu"
"I nak gak berhimpit2 ngan org yg I taste. Baru semangat nak g kje"
Terburai gelak ketawa aku ngan kwn aku tu lepas statement tu kluar.

"Tak snonohnya you neh. Keji giler. Bole je camtu plak..."
"Hape plak takleh. Masa smpai kat stesen lrt tu, scan la dulu sapa2 yang bekenan dihati, pastu berato rapat ngan dia. Komfem dpt behimpit ngan dia."
"Hahahahahah! Komfem keji la u neh."
"Hahahahah... Biaa arhh.. I bukannya meraba ke, me-molest ke, i cume berhimpit2 jek." =P
"Kan best kalu leh mcm dulu lagi" aku sambung ayat aku lps tersengih-sengih.

Tapi takat bersesak-sesak je la. Lebih dari tu, aku memang takde wat pape lain. Ko tak caya? Lantak la.. Pedulik hape. Hehe..
Perbualan ni dirakamkan pada hari Isnin lepas (22 Mar). Yang style Italic tu, dialog haku.. yang Bold, kawan haku..

Anyway, my prayer and hopes and dreams have been answered. Hahaha..


p/s: Imej cedok kat Google je..

Semalam, LRT 4 koc yang aku naik ada masalah. Aku dari Stesen Taman Melati. Hampir sampai kat Stesen Damai (lagi dua stesen sblum sampai ke KLCC), tetiba nampak asap kat luar train. Pastu tren stop mendadak. Orang da mula menzirafahkan diri (memanjangkan leher memasing) dan menyebok tengok ke luar tren. Memula aku tak minat nak tau what the heck is happening, tapi, lepas tu air-cond tren terus off & orang start bukak emergency ventilation window, aku pun macam berminats nak tau, kejadah apa yang dah jadi.

Orang dah start agak panik sebab bau asap kot. Manala tau kot2 tren nak terbakar ke, hapa ke. Tak ke rentung sesia je kat situ?

Anyway, menda tu jadi sebab one of the cable kat lrt tu meletop. Overload kot. Ntah~ tapasti lah. Ada kuar kat paper arini. Tapi aku malas nak baca dan komfemkan apa punca sebenar. Hahahah… M.a.l.a.s beb…

Maybe sebab kejadian semalam la, pagi ni bila nak g kje, sesak giler giler kat stesen taman melati tu. Maybe derang still maintaining cable system tu kot. Manatau, kalu tak maintain bebetol, satu gerabak meletops. Cemano? He he he…

So, ini lah masanya nk bersesak-sesak balik kat lam lrt tu. Yey! Hahahha. - dialog diri sendiri dalam ati sendiri.

Tapi malangnya, nasib tak berapa baek la arini. Sebab org terlalu ramai, so aku takleh nak choose dan scan sapa2 yang aku berkenan dihati.

Yang dijumpai pun xleh nak didekati sebab orang terlalu ramai. Cis! Memang rugi giler. Hakhakhak~

Akhernya, aku terperangkap dlm kumpulan pompuan yang berbadan sihat dan sorang pakcik yang jugak berbadan sihat.

Pasrah saja lah. Huuuuu~

Taaapi.. Ada sorang yang 'bole tahan la' dok kat sblah haku. He he he.. ^_^

Pastu, dlm beberapa meter afta tren begerak, tetibe ada emergency break. Tren baru nak pick up speed, berenti mengejut. Semua orang terhoyong ke depan termasuk aku.

Serentak lps tu, terlalu ramai org yg cakap 'sorry sorry' kat org sblah menyebelah dia termasuklah aku gak. Aku tersiku dada makcik ni. Perghhh! Anjal siot! Hahahhaha..

Apa yg berlaku antara aku ngan orang yg 'boleh tahan la' tu, biarla rehsia... Wakakakkaka... =P
Punca tren berenti mengejut tu, landasan kat Stesen Taman Melati dah diceroboh. Aku suspek, ada orang yang terjatuh kat landasan tu. Maklomlah, terlalu sesak sampai orang bertolak-tolak. Horror siutt..

Kesimpulannya, my prayer was answered. But partially je. Hamik ko! Rasakan! Nak menggatal sangat. Hahahahah…

-Sekiyan-

Wednesday, March 17, 2010

You

You...

I've been waiting for more than a week for your sms.

Not even an empty sms come from you.

I've requested to meet you up just just after I come back from my vacation.

You've said you're busy...

You've said you'll meet me this week...

From the day I sms you, until today, nothing comes from you...

I've been waiting everyday...

I've been thinking about you everyday...

What is the thing that's really in your mind right now?

Let's end this shall we...

Is that what you really want?

You've told me once that you might fall for another person...

I'm tired of having this kind of feelings...

Its really tiring. Seriously.

Monday, March 15, 2010

Gym... ohh Gym...

Salam...

Peringatan: entry kali ni adalah pasal mengumpat orang. Kalau rasa takmo baca, sila jangan sambung baca okay. =]

Start mengumpat! =P

Dah lama sebenarnya aku nk tulis a.k.a mengomel pasal menda ni. Cuma kemalasan melampau yang menghalang aku dari menaip. Lagipun skang ni kat opis memang season yang bizi sokmo. Financial year end dah dekat sangat. Pastu, banyak menda yang kne rush. Haishhh... Skang ni, cara aku hapdate blog, aku tulis kat notes dalam iphone aku, pastu aku email ke diri sendiri, pastu edit sket2, pastu postkan kat dalam blog. Bijak kan? Hahhaha. (poyo!)

Nak mengumpat pasal orang2 kat gym sebenarnya. Dah hampir 4 tahun aku join gym. Fitness First, pastu skang ni Celebrity Fitness. Macam2 perangai manusia yang aku dah jumpa.

Sebab fokusnya adalah mengumpat, so menda-menda yang nak dicakap kat sini of course la menda yang tak elok. Mamada mengumpat menda2 baek. Kan? =D

Pertama, pasal orang yang berbau badan. Perghhhh!! Ni nombor satu dalam list haku. Keji siot!!! Tak tau cemane nak cakap.

Memang la kalau da workout tu, akan berpeluh, pastu sometimes akan berbau. Tapi, pandai2 sendiri la jaga badan sendiri. Peluh yang hamat mencurah2, pastu bila da kering, dalam radius 5 meter dari orang tu, bebau yang boleh menyebabkan aku terhenti bernapas!

Serious ni...

Bau badan memang bleh buat aku sesak napas. Dah le idung aku ni sensitip bau. Diameter lubang idung pun bleh tahan besar. Lagi la kan...

Rasa macam tetibe je kene hempap dengan tilam (kenapa tilam? Sebab kalu batu, cedera. So, tilam yang okay sket)

Kalau aku dalam mood yang baek, aku just berlalu pegi je. Kalu rasa cam nak melaha orang, aku belalu pegi sambil wat riak muka yang cam pa.waw.ka.ya (ape ni? Bahasa jawi.. Censored! Hahahaha..)

Pastu, orang tu akan dikenalpasti dan sebaik mungkin aku akan mengelak dan dok jaoh2 dari dia.

Alhamdulillah, aku ni spisis yang kurang berbau badan. Dah tanya a few friends yang aku leh pecaya. So, kesimpulannya, =) (senyum je. Sukurrr)

Kedua pasal peluh...

Yang ni sangat jijis dan kejis dan pa.waw.ka.ya. Hampeh giler! Dah le peluh cam hujan, pastu tak reti2 nak lap balek equipment yang dia baru pakai tu. Heeeee... Geli siottt!!!

Kalu sikit2 tu takpe lagi la. Aku amik tisu n lap. Tak pernah pakai tuala sendiri nak lap bekas peluh orang lain. Geeeliii!

Pulak tu, ada la manusia2 yang jenis berbulu sangat lebat. Dari lengan ke dada ke blakang badan ke peha ke betis. Diliputi bulu. Pastu peluh2 dia, dia takmau lap. Hanjeng sangat kan?!

*sekadar gambar hiasan (cedok dari Google)*

Good hygene practice and consideration towards other gym member is ZERO. Bodo tul.

Ketiga, pasal water cooler.

Kalau kat Fitness First dulu, ada carbonated water dispenser. Ada coke, 100plus, ice lemon tea n kopi n teh. Ada individual cup yang akan dicuci kakak cleaner yang rajen+effective. Yang ni takde masalah.

Kalau kat CelFit ni, ada water cooler je. Memula masuk sini, aku tak dapat nak terima hakikat sebab selalunya ada air berperisa. Tetiba, air kosong je yang dapat.

Water cooler ni plak jenis yang kene tekan, pastu tunduk n minum dari tap tu. Fine. Tak kesah la.
Yang harunya, ada gak jenis manusia yang memang stoopido sangats! Bole je dia selamba badak je minum dari water cooler tu, mulut macam dah nak telan paip tu.

Adoiii... Please lah.. Bukannya tak sampai pun air ke mulut kalu tak sentuh paip tu. Jijik siott!! Mughallazah sungguh! Apa salahnya minum air tu, mulut tak payah nak sentuh paip tu.

Lagi, ramai yang buat ni, dok isi botol yang dia bawak tu pepenuh. Aku ni jenis yang pemalas yang hamat nak bawak water bottle sendiri. Minum terus dari cooler je.

Bukannya lama pun nak minum tu. Maybe max dalam 10saat camtu. Yang jenis tu plak, dari botol tu kosong, sampai la penuh n melimpah kuar. Selagi tak penuh, takkan berenti isi. Wat bodo je kalu nampak org lain tunggu.

Dah le air yang kuar dar cooler tu cam sedeh! Rasanya kalu kencing pun, lagi banyak mililiter air yg kuar per second. Kalau aku rajen, aku tunggu la. Tapi besenya aku M.A.L.A.S! Hahahahah... So, aku pun berlalu pegi sambil memandang sinis kat org tu sambil mengomel. Ampeh ko! Tinju kang baru tau. (dalam ati je ni..)

Menda ke empat - conqurismisme! (keje nak bolot je)

Asik2 dia je yang pakai equipt tu. Lagi teruk kalau dalam kumpulan. Kat gym tu, ada lah 2 or 3 group of people. Satu grup tu, ada minimum 3 orang. Sumtimes, sampai 5 or 6 orang.

Area tu, derang je la yang pakai. Derang je la yang guna equipt tu. Kali derang dah ada kat situ, jangan harap orang lain leh pakai. Maybe kalau nak pakai pun, kje tunggu setengah jam or satu jam. Lepas sumerang dalam grup tu dah puas ati bolot equipt tu, baru berpecah atau gerak pi tempat lain.

Tu blom lagi nak story pasal perangai derang. Borak kuat2, campak dumbell tu sesuka ati. Kalu tgh angkat beban, buat bunyi 'arghh arghh arghh' kekuat. Macam tgh beromen ganaz (tetibe sebot beromen?! Hahahaha..)

Annoying sialll!

Bukan korang je yg bayo monthly fees. Org lain pun bayo gak, org lain pun nak pakai equipt tu gak. Vavibeku sungguh!

Memula aku taknak campor gak. Tapi lama2 fed-up gak..

Apa yang aku buat, kalau area or equipt tu still xde org pkai lagi, aku workout cam bese. Pastu bila grup nk dtg area yg sama, aku wat bodo je. Aku pandang meke2, pastu sambung balik apa yg aku buat smpai la abis.

Cuma kadang2 tu derang ada senjata.

Berbalik kpd issue pertama, dlm grup tu maybe ada org yg bau cam hapa.. So, aku takde pilihan lor... Kne get lost gak.. T_T

Nak wat cemane, kne workout kat equipt or area lain dulu la sementara tunggu meke2 blah..

Yang kelima... Pasal perangai kat dalam sauna.

Selamba badak je bogel kat situ. (nak ngorat aku la tu. Hahahahah.. Bodo!)

Kebanyakkan masa, aku akan mengomel - bengong la kau neh! Dah la konek ko tu semak da sedeh! Ada ati nak tayang2.

Tapi menda ni jarang sangat terjadi la. Penah sekali, aku terbuat ekspresi muka + mata yang tgk dia sipi2, pastu jeling ke atas (kira kerek gila la ni) + terlepas mendengus 'huh!' kat sorang pakcik ni.

Dia masuk sauna, bogel, pegang konek dia, pastu pandang aku sambil sengih2.

Honestly, ekspresi yang aku buat tu, sumernya secara spontan. Reflex kata orang2 kampung. Memang takleh nak kawal. Dah nyampah giler. Nak wat cemane kan? He he he..

Pastu, muka dia berubah jadi bengang. Teros kuar n tiap2 kali terserempak ngan aku lps tu, musti nak mengelak n pandang aku dengan rasa tak puas ati.
I was like - hahahahhahahahahaha!!! Lantak kau lah! Aku pedulik hapa ngan ko. Malas nak layan. Lagi bagus! Xde la ko nak merenyam n menggatal kat aku lepas ni. Buat semak je ko neh!

Pengalaman-pengalaman lain, ada la a few jugak. Tapi aku tak larat nak taip.

Takat ni la dulu eh.. kalau aku rajen, aku sambung lagi..

P/S: sumer pic kat dalam entry ni, bukan aku yang punya. Cedok dari Google.

-sekiyan-

Friday, March 12, 2010

Tebuk tupai!

Salam...

Ahehehe.. Jangan salah sangka yerp... Tajuk diatas takde kene mengene langsung dengan perlaku atau perilaki seksual.

Tajuk diberi adalah sebab aku telah berjaya untuk menebuk-tupaikan salah satu dari kad kredit aku.

Malas la nak bayo yearly card credit tax imposed by government tu. Satu-satunya cara nak buat, tebuk tupaikan je la. Tutup kad kredit tu. Buat semak dompet je letak banyak2.

Anyway, ni adalah bukti yang aku telah berjaya mengatasi nafsu diri sendiri.. Antara salah satu menda yang aku boleh masukkan dalam list keje-keje gile yang aku dah buat untuk tahun ni!

Berjaya!

=)

Krabi ohh Krabi...


Salam...

Excited nk hapdate blog neh! =]

Weekend lepas, aku pegi becuti kat Krabi, Thailand. Bertolak dari KL hari khamis (4 Mar). Flight kol 1.30pm. Just nice je sebab takyah nak rush gi airport. Flight amik masa 1 jam suku.

Aktiviti first day kat sana, jalan kaki merayap kat keliling Krabi town area. Panas nak mamfus. Dan petama kali dalam sejarah aku gi becuti, aku sapu sunblock sblum kuar hotel. Hahaha.. (tapi alhamdulillah, tak jadi kejadian macam kat Kedah aritu. Panas giler sampai demam.)


Sblom ni mmg tak pernah. Alasannya sebab rasa macam women sangats kalu pkai losen2 ni. Leceh! Guwa jantan beb! Manaleh pkai menatang tu segala bagai. Hahahahaha... =P
Tapi, akibat tak pkai losen, berbulan2 aku legam. Yang rentung aritu masa gi Bandung pun tak abis lagi, ni nak top up ngan Krabi lagik. Dah le naturally aku mmg tak ske kulit sendiri gelap atau tanned. Haishhh...

Nak taknak, kene la sapu gak. SPF kecik je, 50. Kat botol tu mmg da tulis jangan kne direct sunlight. Tapi tu la yang aku buat sepanjang hari. Sapu pun, lite-lite je. Segan la nnt org dpt detect aku pkai losen. Hahahha. =P (brand apa, takleh kasitau. Malu!)

Anyway, nothing much exciting pasal Krabi town ni kecuali telalu banyak massage parlor. Tapi mungkin sebab telalu panas, tak ramai org yg merayap kluar. Tedetik kat ati nak try massage tu. Murah lagi, sejam utk thai massage, 300baht. Dalam RM30. Kalu kat kl, maybe dlm 50 or 60 sejam. (aku tau sebab baca eklan yg selalu kuar kat paper Malay Mail tu. Jgn nk pikir bebukan. Jentik idung ko kang.)

Anyway, dalam 3 jam bejalan, da hapal semua jalan kat town center tu. Kecik je town tu. Of course, bukan aku la yg hapal jalan2 tu. Kawan aku yg hapal. Aku dok mengikot je. Kalu aku, maybe seminggu dua kot baru nak hapal. Hahaha... (hopeless kan?)

Pastu, singgah kat saloon. Potong rambot. Tapi rasa macam telalu pendek la rambot aku ni kne potong. Haihh..


Makan kat sana agak senang sebab separuh dari Krabi folks are muslims. Nak bezakan antara yg muslim n non-muslim, ada bulan sabit n bintang kat kdai/warung muslim.

Malam tu gak bertemu air bateri yg bole diminum. Don't blame me. Botol tu mmg sejibik macam air bateri yg takde penutup. Kan?


Da melekit satu badan, balik hotel n rest. Oh ye, aku stay kat Boon Siam hotel. Not bad lah. Paling penting, ada wifi. Leh upload terus pic2 yg disnap ke FB dgn senang. Hehehe..



 Malam tu, merayap lagi, pegi pasar malam kat sana. Poyo sangat aku ni. Kat sini, setahun sekali pun blum tentu gi pasar malam. Time malam mmg meriah la. Locals n tourist sume kuar. Aku ni dikira local sebab tiap kali nk beli apa2, musti org kdai tu nak speaking thai ngan aku. Isokay la.. Bole bargain harga sket. Hehehe..

Oh ye, english tak berapa okay kat situ. Very basic n kadang2 tu, ada yg langsung tak tau nk ckp. Contoh, receptionist yg kje shift mlm kat hotel tu. Mamat tu, nak tanya pasal time breakfast pun tak reti nak jawap. Terkedu kjap aku. Kne buat bahasa isyarat la.

2nd day (jumaat) bangon pepagi. Turun breakfast. Survey n tanya dulu sblom mkn sbb ada kemungkinan pork a.k.a encik babi ada sekali. Tapi, pagi tu takdak.

Hari kedua, tak wat pape. Dok dlm bilik hotel je. Online pkai wifi iPhone aku. Ada dlm 20 games aku download. Tak abis try lg.. Hahhaha. Panas siottttt.. Tak selera aku nak meredah panas tu. Rentung maksimum nanti. Huhuhu..

Malam tu baru kuar jalan2. Malam tu gak dapat merasa tom yam authentic dari thai. Perghhh! Meleleh siott.. Mmg kering kuah dlm mangkuk tu aku sedot. Pedas n masam yg memberahikan! Hahhaha. (p/s: ni blog aku, sekati aku nak pkai terms apa. =P)


 

Malam tu gak la aku buat henna tattoo ni. Henna tu inai, kepada yg kurang tahu. First day tu da singgah kat kdai tatto kat situ. Tapi takkan nak buat permanent tattoo. Aku ni gila, tapi tak sampai ke tahap tu lagi. Hehhee.


Oh ye, dalam kol 11 malam camtu, Krabi town akan sunyi sepi. Majoriti kedai tutup. Jalan akan sangat lengang. Tapi selamat. Dan bersih secara keseluruhannya. =)

Tapi, kat area hotel tu ada hanjeng yg sangats kuangjak! Da la aku ni penakot anjing. Dia plak gi sergah2 org yg naik moto yg lalu kat depan kdai tuan dia. Memang selake on the dot sungguh! Kne la tunggu lama kat tepi jalan tu sblum dia masuk. Takmo la amik risiko lalu time dia ada. Tak pasal2 ada kes sama-sama gigit mengigit kang. Hehehe.. =P

Malam tu gak decide nak stay lagi 2 malam kat Ao Nang beach. Dapat stay kat inn yg agak murah. KL House, Ao Nang.

Hari ketiga, (sabtu).
Pagi tu, breakfast ala carte. Order western breakfast. Sampai je, ada salad, telo, toast, kopi, sosej dan kepingan daging.

Terasa syak dihatiku ini....

Hapakah makhluk asal penghuni pinggan itu?

Terus tanya kat waiter tu. "What's this? Can I know please"
- It's pork & chicken sausage sir

Terasa macam nak guling2 kat situ time tu gak. Hadoihhh...
"We're muslim. Cannot eat pork. Can you change it please"

Pastu, dapat la dua batang sosej. Sblom mkn tu mmg baca Bismillah sokmo la. Dan tekak aku tetap kembang masa makan breakfast tu. Bila2 je bole muntah rasanya. Huhuhu...

Tak habes makan lorhhh...

Salah sendiri la. Bukan nak inform awal2. Dah le aku turun tayang tattoo celup ni. Padan muka sendiri. Haishhh..

Anyway, kol 12 bertolak ke Ao Nang. I'm soooo hot coz the tattoo.. Whoopss! Salah! Coz of the weather. Its so hot!

Sampai sana, excited balek. Sebab pantaaaaaiii!! Yeaaayyyy! Finally!!!

Tak jauh pun, dlm 10 minit jln dari inn tu. Tapi tetap, mana-mana bahagian badan yg exposed, perit kne panas. Jalan2 merayap la.. Sepanjang pantai tu ada kdai jual souvenir. Tapi tak beli pape lg sbb rasa mcm byk masa lagi.

Petangnya, singgah kat kdai jual lukisan. Kawan aku beli lukisan kat situ. Memang banyak yg santeks dan harga pun bole tahan murah.

Lepas beli lukisan, aku decide nak try thai massage tu sebab badanku lenguh2 bejalan.. Stylenya mcm akuarium. Masuk dlm kdai tu, dinding kedai adalah kaca. So, org bole nampak la time kne urut tu. Halaa, nak kesah hapa. Bknnya ada org knal aku kat situ pun. Bukannya bogel pun. Tapi, tukang urut tu memang giler kuat. Makcik yg agak berumur. Susah nak carik tukang urut lelaki. Malas nk gi carik, aku amik je apa yg ada.

Malam tu, memang sangats lah meriahs!! Cuci mataaaaa!! Aku yg bertaraf local tourist ni, blends very well with the environment. Hahahaha...

Highlight of this vacation is of course the Four Island tour!!! Giler best! Bayar cuma 400baht, inclusive of transport amik n hantar ke hotel, long boat yg selesa ke empat pulau, packed lunch (kari ayam yg sangat sedap), buah nenas n tembikai, dan paling penting, alat nak snorkling. Murah kan? Tour start dlm kol 9 pagi. Sampai ke hotel balik kol 5.30 petang.

Memang sangats berbalois!!!

Pulau2 yg pegi dalam pakej tu cantik. Selain snorkling, aku tak berenang sangat sebab tetinggal goggle kat hotel. Hampas! Dah le pkai contact lens. Pastu, pantainya byk gak la batu2..


Casting nak jadi beach boy~ hahahahha.. =P


Tapi masa snorkling, memang BEST BEST BEST!!! Kalu begerak, ikan takan gigit. Tapi kalu stay je, ikan akan gigit. Cam jadi kat aku la. Takde sakit pun. Mcm kne buat fish spa je.






Anyway, ni pulau2 yg kitorang pegi - Phra Nang Bay, Tup Island, Chicken Island & Poda Island. Lunch kat Poda island. Sambil lunch, sambil tgk view yg sangats santeks sambil kene angin laut. Perghhhh!! Terangsang beb!


Kat Tup Island, ada satu gua yang penuh dengan konek kayu. Hahahhaha. Sori la, bukan nak bersikap lucah. Tapi tgk sendiri pic ni okay. Ada macam2 kaler, bentuk, saiz. Tapi sumernya macam sunat. Tu yg aku tak paham tu. Bukan kalau agama buddist, tak sunat ke? Anyway, lantak la. Yg penting, kat pantai yg sama ada banyak free show dari minah2 saleh tu.


Saiz apa yang nko nak? Macam2 saiz ada.. double sided pun ada.. (Menda ni ada kaitan dengan kepercayaan masyarakat Thai. It meas good luck kalau tak silap. Dan ada gak perempuan yang nak mengandung, wat wish kat sini dan lepas tu, boleh mengandung.)




Pic bawah ni, wedding reception kat situ. Santek gak la.. =)


Selamba badak je tayang teteks walapun banyak family ngan budak2 kat situ. Oh ye, ada satu kdai yang jual souvenir tempat abu rokok yang bebrbentuk posisi seks. Aihh.. Tak terpikir plak nak snap pic menda tu sebab tekejot bila nampak meja tu penoh dgn macam2 posisi. Kama sutra kot?

 

Anyway, kesimpulannya, memang best gilak pegi Krabi. Dari segi pantai, aku still prefer Perhentian Island. Lagi cantik. But then again, kalau semuanya sama, it'll be mundane, aite?!

Pic selingan - Sami kat sana sangat dihormati. See, ada special seat untuk diorang kat airport.


So, lepas ni nk gi vacation lagi! Memang seronok g bercuti. Aku habis hampir 13000baht untuk 5 hari tu. Kira sendiri la brapa dalam RM. Hehe..

Oh ye, aku pun ada beli lukisan gak. Santeks2 gak! Best ouhhhh~

Sekiyan...
Salam...