Friday, February 19, 2010

Hmmm...

Hmmm...

My heart sinks whenever I saw your name...

My heart sinks whenever the thought of you cross my head...

My heart sinks whenever I think of you... 

And just now, I saw your name on Farmville update in my FB page. 
You're still in my "waiting for you to approve me as your friend" friend list...

It sinks again. This time, I felt it more... It ache... I don't know why it happens...

I guess, I still miss you...

Haaaaaaaaaaaaaahhhhh...

Thursday, February 18, 2010

sizzling hot summer!

Salam semua…
Time nak hapdate blog lagi.. =)
(aih.. nampak gayanya macam tak jadi je semangat nak kekal rajin menghapdate blog. Asik2 malas je nak hapdate. Cemano ni?)
Neway, motip nak tulis tajuk blog camtu? Bukannya gi memana negara yang ada 4 season pun. Chet! Hahaha~
Anyway, nak citer pasal ektibiti yang dilakukan masa CNY aritu. Oh ye, skang ni still ada mood taun baru, so, Happy Chinese New Year to my friends yang celebrate it. May all the prosperity, good fortune and all the goodness comes to your life in this year of golden tiger. =)
Oh.. aritu pegi lepak kat umah a very good friend of mine, Ary. Hometown dia kat Sg Petani, Kedah. Bertolak ke sana dalam kol 11 malam. Sampai kat sana dalam kol 4 pagi.
Excited gak lah sebab terlalu jarang dapat kesempatan nak balik kampung ni. Last time aku pi kampung org lain, rasanya masa tahun 2000 (lama kan?) [nak balik kampong sendiri, jaouh sangats... hehehe]
Ada beberapa perkara menarik sepanjang kat sana. Antaranya ialah,
First time aku naik ke gunung jerai – berkereta of koz.. nak mamfuz wat keje yang tak pernah dibuat sebelom ni? (yaitulah mountain climbing). Tak pasal2 sesat dalam hutan tu, bercengkerama ngan makhluk2 hutan plak kang.
First time aku rasa cuaca yang tersangat panas. Sampai aku demam. (yup… tak malu nak ngaku neh. Aku sakit on 2nd day kat sana. Its too hot there.). Ni musti ada suara-suara sumbang kakak-kakak jadian ditepi yang berbunyi – “Ala u’all… baru panas dunia je ni nokk.. blum lagi panas di sana... menggelupur uoal nanti” -  Tampo muke kang baru tau. Mau ka? Hehehe...
Tengok berita malam tu, katanya suhu 36 darjah. Yea rite… aku rasa lebih 40 darjah kot…
Dah le panas, pastu aku rasa nak tido je sepanjang hari. Tak tau napa. Walaupun dah usaha supaya takmo tido, tapi tetap nak tido. Haku ni plak jenis yang kalu overdose tido, mula la kepala pening2 macam bunting pelamin (Uiks? Hahaha)… Sebab tu selalunya aku timekan tido aku ni maximum 7 or 8 jam sehari je.
Makan ubat pulak malas. Pegi klinik kat sana, mintak doc cucuk je. Dia kasi sedas kat bontot hemisfera kanan. Benci betol! 2 hari pun tak hilang sengal kene inject tu. Haihhh..
First time gak gi Candi Pangkalan Bujang. Nothing much kat sana. Nak jalan & explore lelebih pun malas sebab fanaz yang hamat~

Pastu ada gak gi tempat-tempat lain. Tanjung Dawai, Pasar Rabu, pastu, tah hapa tah nama pantai tu. Femes sebab mee udangnya. Tapi aku tak makan sebab time tu tengah sakit. Bau mee udang tu boleh buat aku muntah. So, lepak lam kete je.
Kat bawah ni ada pixture-pixture mereka-mereka dan kawasan-kawasan yang terlibat.

 

Atas ni pic kat muzeum candi pangkalan bujang. (kenapa aku terasa macam salah je ejaan muzeum tu ek?)

Picx-pics kat bawah ni plak, kat candi tu la.. kang ada yang tuduh aku propa je kalu tak letak.. hehehe~




Aku nak dok kat depan skali dalam pic2 bawah ni.. tapi sebab aku yang paling tinggi, so, lupakan je.. (Whoops! tercharot~ hahahha..)



 

Senyum puas lepas pose depan candi. hahaha.. =P

 

Next... Gunung Jerai~

 

Chantik sioooooooot~... Kalu padi kat bawah tu tengah menghijau, lagi superb chantikk~

 



Selain dari aku, yang tiga orang lagi tu adik beradik. Ary, Eila & Abg derang (demmm! lupa sapa nama dia. huhu.. sori~)




Resort kat sana - Regency Resort










Kesimpulannya, sepanjang 3 hari kat sana (Sabtu - Isnin), cuaca p.a.n.a.s yang hamat menyebabkan aku pening kepala, kene cucuk kat bontot dan demam.

Tapi papepun... YEAY!!! Such a good experience..

Next Destination - KRABI~ ho ho ho~

Sunday, February 07, 2010

2010

Salam..

Waa.. da lama giler tak hapdate my blog ni (tak lama mana pun. sebulan je)

Malas pun ye, bizi pun ye. Idea nak tulis blog tu memang ada. Banyak. Cuma takde semangat nak tulis je. The last entry dalam blog aku ni, pasal ke'kantoi'an aku. After that, aku rasa hyper malas nak hapdate blog. Aku still 'berhutang' “Indra in 2009” - tapi still relevant lagi ke? Dah masuk bulan feb 2010 ni. Kenapa nak citer lagi pasal 2009. Let bygone be bygone la. And whatever it is yang worth untuk dijadikan pengajaran, jadikan ia pengajaran. Kan? =)

To keep it short and simple, 2009 for me is a year of shopping. Giler lah~ tetiba bulan, ada je menda yang dibeli lepas dapat gaji. Expansion of my jeans collection is on one of the main thing. Shopping therapy perhaps? Ahahaha.. =P (stupid justification indeed. But I seems can't find other reason lah)

Anyway, rasa macam nak story pasal what I plan to do in this 2010.

As weird as it seems, I felt a very good vibe for 2010.

First week in 2010 je dah macam2 menda yang jadi. Reconciliation with my friends after that 'kantoi' incident? I dunno... Time will tell lah.

First, dalam tahun 2010 aku nak buat macam-macam benda yang aku berangan2 je nak buat dulu. Contoh, dah lama berangan nak mandi ujan balik after so many years tak buat menda tu. Kat gym aritu, ujan turun masa aku kat swimming pool. So, pe lagi, happy giler ah. Memang puas hati sebab ujan sangat lebat masa tu n aku jalan2 dalam ujan. Baring kat bench tepi pool. Lepas ni nak buat lagi. =)

Lagi, nak impose more self control to myself. Terlalu gila shopping lah.. Azam taun baru, nak kurangkan shopping dengan kadar yang bersesuaian. Kalau dlu sebulan sekali, skang ni, maybe dua bulan sekali? =P

Try lots of new things yang aku tak berani buat sebelum ni. Pegang ular. Giler geli~ pegang suda.. tak perlu nak belit-belit kat leher.

Travel more, read more, communicate more, flirt more, scream more, laugh more, smile more, gym more. And lots more and more things! =)

Oh ye, cakap pasal gym ni, dalam tahun 2010 ni, nak berusaha sehabis baek untuk mendapatkan the desirable bubble butt! Hahahhaha...

Bubble butt for myself of course. Dan untuk mencapai hasrat ni, mungkin aku kene start amik protein. Memula masuk gym dulu, memang dah berazam taknak amik protein no matter what. Tapi aku punya metabolic body rate ni agak ting-tong sket. Makan banyak mana pun memang susah nak naik berat badan.

Tapi lately ni, aku perasan yang makanan tu akan berkumpul secara strategik kat sekitar perot. Demm!Lepas abis gym plak (selalunya dalam kol 10 malam. Start gym lepas abis keje, dalam kol 6.30) selalunya akan terasa lapar yang hamat. Kalu tak makan, lapar, kalu makan rasa bersalah kat diri sendiri sebab nanti akan pegi ke perut. Aihh... (sebab balik gym da penat, pastu makan, pastu mengantuk n tak larat nak stay up. Terus tido je besenya... tu yang mengeluh 'Aiihhh' tu..)

Bloggers block! (besenya orang cakap writers block je – idea takde.. Kering. Tak tau nak tulis hape)

So, to be continue la ek.. =)

p.s: tak tau nape. tapi takleh nak insert link pic dalam picasa web album aku. tak kuar2 gak pic tu..